Foto
3 vrolijke gekleurde lepels. 3D ergo ondersteuning zijn producten die in iedere gewenste vorm kunnen worden gebogen en wel de stabiliteit behouden om te gebruiken voor nuttigen van voeding. Vervaardigd van een zachte siliconen. Verkrijgbaar in Blauw, Rood en Grijs.
Misschien kan u òns helpen!

  19-01-2018  

Wij willen u altijd zo goed mogelijk helpen maar wist u al dat u ons ook kan helpen? Wij van aangepastbestek.nl proberen eenieder te helpen die baat kan hebben bij bestek en andere attributen dat nèt even anders is. Daarom staan wij ook altijd open voor suggesties om het assortiment uit te bereiden. U kan daarbij helpen. Zo hebben we afgelopen jaar de Rye Cup in ons assortiment opgenomen. Deze mooie beker heeft een instelbare slokgrote waardoor het gemakkelijker wordt om de dagelijkse hoeveelheid vocht binnen te krijgen, immers iedereen neemt andere slokjes!  Nieuwsgierig geworden? Klik op de link om direct meer te weten te komen over de rode Rije cup. En mocht rood niet uw kleur zijn, kan u ook nog een blauwe variant kiezen  http://www.aangepastbestek.nl/Webwinkel-Product-195184367/Rye-Cup-Rood.html 

Lees meer

Assortiment uitbreiding

  14-01-2017  

Regelmatig worden er nieuwe producten opgenomen in het assortiment van Aangepastbestek.nl. Hieronder treft u een overzicht van nieuwe producten die recent zijn opgenomen;   -Uitbreiding assortiment van SafeSip; Twin-packs en Quad-packs. -Een volledig nieuw in assortiment van kunststofservieswerk (alleen in sets verkrijgbaar). Deze serie is vervaardigd uit zowel Polycarbonaat als melanine, dus vrijwel onbreekbaar en vaatwasser proof! Mist u producten in ons assortiment? Laat het ons team weten en wij gaan ermee aan de slag.

Lees meer

Antisliponderleggers (silicone)

  01-11-2016  

Antisliponderleggers (gemaakt van zachte silicone) zorgt ervoor dat het erop geplaatste bord en/of beker niet verschuift. Het houdt tijdens het eten het bord op zijn plaats, waardoor de kans op morsen wordt verkleind. De antisliponderlegger is eenvoudig schoon te maken met lauw warm water.   Maat: 36,5 x 22cm.

Lees meer

Disposable neusbekers

  01-03-2016  

Deze nieuwe lijn producten is nu verkrijgbaar (op aanvraag) in een complete duurzame lijn van standaard (disposable) wegwerp drinkbekers en zelfs een neusbeker. Deze lijn biedt een breed scala aan diverse maten bekers en wegwerp artikelen die composteerbaar en CO2 neutraal zijn. Alle bekers zijn geschikt voor koude als warme toepassingen. Een ergonomisch handvat en goede afsluitbare deksel, is voor een aantal artikelen ook verkrijgbaar.

Lees meer

Bord (porcelein) "Care" past op elke tafel.

  08-02-2016  

Nieuw is ons assortiment: Bord (porcelein) "Care" past op elke tafel. Dit porseleinen serviesgoed van uitstekende kwaliteit, heeft een diameter van ca 26cm. uitgevoerd in klassiek wit. Staat mooi, op tafel voor thuisgebruik of in een zorgomgeving. Geschikt voor de vaatwasser en microgolf.

Lees meer

SafeSips zijn binnen!

  22-03-2015  

Aangepastbestek.nl levert al geruime tijd de transparant en de blauw gekleurde SafeSip. Wij maken de SafeSip bereikbaar voor iedereen.   SafeSip stelt iedereen in staat om te genieten van een drankje. Door het elimineren van per ongeluk morsen, stelt SafeSip iedereen in staat om te genieten van een drankje. Men kan zijn eigen glaswerk en servies blijven gebruiken.  Nooit meer vlekken van vruchtensap en clean-up paniek.

Lees meer

nieuw ergonomisch Luxury bestek (Amefa)

  20-03-2015  

Aangepastbestek.nl, brengt wederom weer een noviteit op de markt!   Een nieuw bestek zowel innovatief, functioneel als esthetisch. Ons nieuw ergonomisch Luxury bestek (Amefa) is specifiek ontwikkeld om mensen met een beperking in de polsbeweging, meer vertrouwen te geven tijdens het eten. Door de sublieme esthetische uitstraling en bewezen functionaliteit. Kan men zelfstandig blijven genieten van de dagelijkse geneugten van het eten. Het Luxury design Amefa bestek is vaatwasmachinebestendig en duurzaam.  

Lees meer

Nieuw onbreekbaar bestek (bekend onder de merknaam Kristallon)

  25-02-2015  

Medio Maart 2015 gaat Aangepastbestek.nl het assortiment van onbreekbaar bestek (bekend onder de merknaam Kristallon), uitbreiden met een aantal nieuwe kleuren. Wij gaan deze bestekdelen zelf importeren, hierdoor kunnen wij deze straks commercieel interessant in de markt zetten. Onbreekbaar bestek is uitermate geschikt voor mensen met een bijtreflex. Bij het plotseling sluiten van de mond, is de kans op het afbreken van tanden een reëel gevaar. Bij gebruik van dit bestek is d it niet meer een eerste zorg. Tevens breken geen delen van het bestek, zodat de kans op inslikken van delen niet aanwezig is. Afmeting: 20cm, (7.9") Materiaal: Polycarbonaat Niet geschikt voor temperaturen boven 75 °C. Bestek is vaatwasmachinebestendig.

Lees meer

MVA Medical - Advys

  01-12-2014  

ADVYS is een aangename gesprekspartner, leverancier en specialist op het gebied van ADL-hulpmiddelen. ADVYS is in de Benelux intussen uitgegroeid tot één van de marktleiders in de ergotherapie en een van de belangrijke toeleveranciers van de (professionele) thuiszorg. Aangezien Aangepastbestek.nl, in Nederland één van het meest uitgebreide assortiment levert, op het gebied van eet- en drinkhulpmiddelen. Heeft MVA Medical nog veel talrijker assortiment als het (ADL-) hulpmiddelen betreft. Neemt u vooral de rust en tijd om via de onderstaande link het uitgebreide assortiment te bekijken. Mocht u vragen hebben, schroom niet en neem contact met ons op. http://www.advys.be/index.php?id=274

Lees meer

Ornamin servies bij MVA medical

  23-10-2014  

Een aangepast bord integreert vaak de voordelen van een bordrand, zonder dat men deze telkens moet aanbrengen en verwijderen. Bepaalde borden hebben een reservoir voor warm water, zodat het voedsel langer warm blijft.Vital is ongetwijfeld het beste, mooiste en kwalitatiefste kunststofbord. Melamine is zowat de sterkste kunststof en het meest bestand tegen - ook industriële - vaatwassers. Het bord heeft net zoals een keramisch bord een zachte glans en de aanpassingen zijn zeer onopvallend. De bodem van het bord uit de Vital serie is schuin, zodat het voedsel naar één kant geschoven wordt waar het tegen een overhellende boord terecht komt.  Onderaan is een antislipboord. Het standaard bord is 4 cm hoog, 26 cm Ø. Tevens in 20 cm versie en als soepkom 15,5 cm verkrijgbaar. De Vital reeks is...

Lees meer

Nieuw in ons aanbod: Design bestek Ornamin Elan

  07-07-2014  

http://www.aangepastbestek.nl/Webwinkel-Product-77378351/Design-bestek-Ornamin-Elan.html Bij een verzwakte greep, vb. door artritis of verlamming, kan een ander handvat vaak het verschil maken: dikker, lichter, voorgevormd, ergonomisch of met een clips. Dit luxueus top-design bestek won de Red Dot Design Award en is ook genomineerd voor de prestigieuze German Design Award 2014. Het is een voorbeeld van Universal Design, waarbij de grens tussen hulpmiddel en normaal gebruiksvoorwerp vervaagt. Het is mes is ongewoon en zeer origineel, het ligt uiterst gemakkelijk in de hand en beperkt de druk op de gewrichten tot een minimum. Onderzoek leert dat het bestek intuïtief correct vastgenomen wordt, zowel met de linker- als de rechterhand. De handvatten zijn antislip TPE, ook verkrijgbaar in zwarte versie. Gewicht: 70 g.

Lees meer

Binnenkort verkrijgbaar Kura Care bestek

  11-03-2014  

http://www.advys.be/index.php?id=151&subid=150302 Bij een verzwakte greep, vb. door artritis of verlamming, kan een ander handvat vaak het verschil maken: dikker, lichter, voorgevormd, ergonomisch of met een clips. De meeste fabrikanten bedoelen met Vaatwasbestendig: bruikbaar in een huishoudelijke vaatwasser. Industriële vaatwassers zoals in grootkeukens en instellingen kunnen evenwel het hand. Kura Care is een perfect voorbeeld van Universal Design: de anatomische gepen zijn onopvallend en antislip. Het mes is getand. De lepel is extra diep. Tevens is er een extra gebogen lepel voor de rechterhand. Het gekleurde streep in het handvat is zorgvuldig gekozen, zodat het veel minder opvalt dat het handvat gebogen is. Afzonderlijk verkrijgbaar of per set. Lengte 17,8 cm. Gewicht: ± 52 g. Vaatwasbestendig....

Lees meer

Nieuw onbreekbaar bestek/servies in assortiment!

  20-03-2013  

MVA Medical heeft een nieuw onbreekbaar bestek getest en opgenomen in het assortiment. Deze serie is gemaakt van Polycarbonaat (dus onbreekbaar en vaatwasser proof! Levertijd kan van dit servies wat langer duren dan normaal!  

Lees meer

Slecht eten en drinken kan leiden tot ‘probleemgedrag’ of tot slecht slapen en nachtelijke onrust.

  20-03-2013  

Zorg goed voor eten en drinken Slecht eten en drinken kan leiden tot ‘probleemgedrag’ of tot slecht slapen en nachtelijke onrust. Onderzoeker Diana Kerr van de universiteit van Edinburgh, geeft tips om dit te voorkomen. Overdag is het belangrijk om alert te zijn op mogelijke oorzaken van te weinig eten en drinken en deze weg te nemen. Een paar veel voorkomende oorzaken:   Te grote porties Met het ouder worden en het vorderen van de dementie, wordt het moeilijker om grote porties ineens te eten. Kleinere porties en meerdere eetmomenten verdeel over de dag en avond zijn dan belangrijk. Prikkels uit de omgeving leiden te veel af  Door dementie kun je je niet meer goed afsluiten voor prikkels uit de omgeving. Drukte rond de maaltijd, of gewoon samen met anderen aan tafel zitten, kan al te...

Lees meer

Langer thuis wonen; 'scheiden van wonen en zorg'

  23-01-2013  

Vanaf dit jaar 2013 maakt het kabinet een begin met het 'scheiden van wonen en zorg'. De eerste stap vanaf 1 januari 2013 is dat senioren met een lichte zorg behoefte niet meer naar een verzorgingshuis kunnen, maar in de eigen omgeving zorg krijgen. LANGER THUIS WONEN   Het idee achter het 'scheiden van wonen en zorg' is dat het woongedeelte niet meer wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Mensen betalen zelf voor het huren of kopen van een huis, kamer of aanleunwoning. De zorg wordt wel vergoed. Het scheiden van wonen en zorg verloopt in stappen. In 2013 wordt een begin gemaakt. Mensen die vorig jaar nog in aanmerking zouden komen voor een licht zorgzwaartepakket (ZZP 1 en 2) en een indicatie kregen voor het wonen in een instelling, krijgen nu een indicatie voor zorg thuis. Het...

Lees meer

Zijn hulpmiddelen opgenomen in het basispakket?

  21-01-2013  

Hulpmiddelen via gemeente Heeft u een hulpmiddel nodig om thuis zelfstandig te kunnen blijven wonen? Of om u in huis en daarbuiten goed te kunnen verplaatsen? Deze hulpmiddelen krijgt u van de gemeente (WMO). Voorbeelden van hulpmiddelen die u blijvend nodig kunt hebben zijn een rolstoel, traplift of huishoudelijke apparaten. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Eenvoudige loophulpmiddelen niet meer vergoed Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals rollators, krukken en looprekken, zitten vanaf 2013 niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. U kunt deze hulpmiddelen zelf kopen of huren. Bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar deze hulpmiddelen heeft opgenomen in een aanvullende verzekering. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Kunt u...

Lees meer

Overeenkomsten tussen marathonlopen en traplopen.

  15-01-2013  

De eerste marathonloper (De boodschapper) sprak na aankomst in Athene de woorden: "Verheug u, wij hebben gewonnen!" en viel dood neer. Was hij onvoldoende getraind? Om een (halve) marathon te lopen moet je trainen. Conditie, techniek en loopritme staan centraal. Bij bergopwaarts lopen probeert men het loopritme in stand te houden door kleinere stapjes te nemen, omdat je tegen je grens aan loopt. Traplopen daarentegen is voor gezonde mensen vanzelfsprekend.   Wat als traplopen een probleem wordt? Indien je ouder wordt en beperkingen hebt, is traplopen opeens niet meer vanzelfsprekend en wordt het een opgave. De trap is de gevaarlijkste plaats in huis waar de meeste ongevallen plaatsvinden. Eén op de 5 ouderen boven de 80 jaar, die een heup breekt, komt binnen 1 jaar te overlijden en vaak met een...

Lees meer

Ondervoeding (vergrijzing van bevolking)

  03-01-2013  

Ondervoeding binnen vergrijzing van de bevolking: Een roep om actie Verslag over de inaugurele conferentie van het Europees Nutrition for Health Alliance, London, 14th September, 2005* Londen, 14 September, 2005    Risicofactoren voor ondervoeding bij ouderen Klinische factoren: • Slechte eetlust • Slecht gebit • Verlies van geur en smaak • Handicap en/of beperkte mobiliteit • Interactie van medicamenten • Andere ziektetoestanden (kanker, diabetes, artritis, ...)   Lifestyle en sociale factoren: • Gebrek aan kennis over voedsel, koken en voeding • Isolatie en eenzaamheid • Armoede • Onvermogen om te winkelen of het bereiden van voedsel   Psychologische factoren: • Verwarring • Depressie • Angst • Dementie...

Lees meer

Diversiteit aan aangepast bestek.

  28-12-2012  

Eten is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven, echter is niet iedereen in staat om dit zelfstandig te doen. Er zijn verschillende soorten bestek die ondersteuning bieden:   • Bestek dat verzwaard is: Dit bestek ondersteund bij het controleren van het bestek tijdens het naar de mond brengen. Dit bestek is geschikt voor mensen met verminderde handcontrole.   • Bestek dat gebogen is: De schacht van dit bestek is gebogen of kan gebogen worden, naar gewenste richting en gewenste hoek. Bij beperkingen met het positioneren van het bestek voor de mond door bijv. polsklachten of verminderde handcontrole.   • Bestek met ergonomisch handvat, is voorzien van een handvat dat is aangepast met een stroef materiaal. Een ergonomische vorm of een dikte waardoor de grip verstevigd wordt....

Lees meer

Bestek GoodGrips

  28-12-2012  

Bij verminderde beweeglijkheid van de arm of de pols kan het nuttig zijn om het voorste deel van het bestek in een andere hoek te hebben. Bij bepaalde types is dit instelbaar, bij andere is de hoek vast. Good Gripsbestek heeft zachte en schokabsorberende handvaten die ook bij vochtigheid een goede houvast hebben. De comfortabele grepen van het Good Grips bestek zijn tot 3.5 cm verdikt en gemaakt van een zacht rubberachtig materiaal met flexibele ribbels die zich aan iedere hand aanpassen. Alle Good Grips roestvrijstalen delen hebben in de metalen schacht een draaipunt zodat de lepels en vorken in iedere gewenste hoek gebogen kunnen worden. Hierdoor is het Good Grips bestek geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik. Het Good Grips mes heeft een dusdanige buiging dat slechts een minimale armkracht vereist is. De...

Lees meer